Bas Ouwehand Geluidstechniek

Over Bas Ouwehand

Stacks Image 193
Bas Ouwehand werd in 1988 geboren in een muzikaal gezin in Enschede. Op zijn negende jaar koos hij trombone als instrument. Door het meespelen in verschillende harmonieorkesten en in het symfonieorkest van de muziekschool leerde hij hoe geweldig het is om deel uit te maken van een groep mensen die samen muziek maakt.

Na de middelbare school vertrok Bas naar Schoonhoven om daar de opleiding tot edelsmid te volgen. Zo zou hij zijn andere passie, edelstenen, kunnen verwerken in sieraden. Na een half jaar bleek dit toch niet de goede keus en besloot Bas verder te gaan met de muziek. Nu niet als muzikant, maar als technicus. Hij volgde de opleiding podium- en evenemententechniek op het ROC in Hengelo.

Om zich nog verder als technicus te verdiepen in de muziek besloot Bas de opleiding artiest aan het Noorderpoortcollege in Groningen te volgen. Hier studeerde hij trombone bij Bert Pfeiffer. Het was een hele mooie tijd. Het hoogtepunt was een groot project, dat hij leidde en waarin hij meespeelde, rond de Amerikaanse Bandleider en drummer Spike Jones (1911-1965) waar hij groot fan van is.

Bas is een groot liefhebber van verschillende muziekstijlen. Jazz, klassiek en luisterliedjes hebben zijn voorkeur.

Sinds 2013 is Bas weer in Enschede komen wonen en heeft zich hier gevestigd als geluidstechnicus. Regelmatig zie je Bas spelen in harmonieorkesten en Big Bands. Je ziet hem als technicus in Jazzpodium ‘De Tor’, als podium- en evenementenmedewerker en met zijn eigen setje op pad om het geluid te versterken.

Als geluidstechnicus heeft Bas een ideaal: ‘De stem en de instrumenten moeten zo natuurgetrouw mogelijk versterkt worden. Zo, dat het goed hoorbaar en verstaanbaar is en aangenaam om naar te luisteren.’